dijous, 17 de març de 2016

Resum de la xerrada de violència a l'escolaAhir  va tenir lloc la xerrada per les famílies relacionada amb el bulling a l’escola a càrrec del psicòleg Toni Vives.En Toni Vives va començar  aclarint que el problema real no és el bulling tal i com apareix a diari en els mitjans de comunicació sinó la violència a les escoles.   Més d’un 80% de la població escolar està en situació de violència i la majoria dels nens a les escoles no es senten protegits.

Un dels majors problemes recau en que la societat té una tolerància molt alta davant la violència. Hem normalitzat moltes coses, però el fet de normalitzar-les  no implica que no ens afectin.I davant d’aquestes situacions no hi ha punt neutral, o et posiciones o no , però quedar-ne al marge també és posicionar-se. No hem de cedir els  nostres drets ( ser passius) ni tampoc destruir els drets de l’altre (ser agressius), cal ser ASSERTIUS, és a dir, cal trobar l’equilibri entre els teus drets i els drets de l’altre.


Tots tendim a SALVAR EL CUL, la qual cosa genera supervivència però en cap cas seguretat.  Hem de ser  i ensenyar als nostres fills a ser cooperatius, a buscar el grup de manera que posant-nos  al costat de l’agredit, l’agressor queda aïllat per si sol.
Hem de prendre consciència i fer-nos càrrec de les coses que provoquen maltracte i transformar-les en BON TRACTE, però abans cal que ens bentractem a nosaltres mateixos.  Hem d’acompanyar als nostres fills en el seu dia a dia i no treure importància a aquelles coses que per ells són importants.
Tot això no és més que la base del que va sorgir en la xerrada.  Molts pares  i mares a la reunió i gairebé tots hi vam dir la nostra.  Està clar que és un tema sobre el que hem de treballar més ja que ens afecta de forma directa i ens preocupa en el dia a dia dels nostres fills.

Vam estar 3 hores parlant i  podíem haver-hi  passat la nit sencera. Per tant siguem valents, DEIXEM-NOS DE SALVAR EL CUL  i COOPEREM !!!

Pares i mares  moltes gràcies per la vostra assistència i Toni moltes gràcies per una xerrada tant enriquidora i dinàmica.


AMPA FORN D'ANELLS.

Cap comentari:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.